wegetariańsko- wegański blog kulinarny Dosi i Asi

poniedziałek, 20 września 2010

Tofuburgery z pieczarkami






Po długieeej przerwie, spowodowanej dużą ilością pracy wracamy!


skład:

1 kostka tofu naturalnego

250 g pieczarek

mąka kukurydziana

jajko/vegan zastępnik

bułka tarta

sól, pieprz, sos sojowy, sezam, gałka muszkatałowa

Tofu rozgniatamy widelcem dodając wszystkie przyparawy. Następnie dodajmy trochę mąki kukurydzianej, bułki tartej i jajko/zastępnik, mieszając całą masę.

na patelni dusimy pokrojone pieczarki z dodakiem soli i pieprzu. Kiedy pieczarki uduszą się dodajmy je do masy, mieszamy. Formujemy burgery i smażymy na patelni aż nabiorą złotego koloru.







Asia

1 komentarz:

  1. a teraz jest taki pyszny sezon na grzyby, pewnie nie tylko pieczarki pasują do tych burgerów :-)

    OdpowiedzUsuń